A bojlis horgászat egyik legfontosabb és talán sokak számára legbonyolultabb része a bojli elkészítése. Véleményem szerint ez a témakör jelentősen túlmisztifikált, sűrű ködbe burkolt, amely sok pontyhorgász számára kérdéseket vet fel, ezáltal sokan megtorpannak, és elvetik a gondolatot, hogy saját bojlit készítsenek. Ezért szeretném bemutatni a bojlikészítés folyamatát, amely - mint látni fogjá(tok)k - közel sem olyan bonyolult dolog…























Az ismertetett bojlikészítés során a következő anyagok kerültek felhasználásra:
- 3 kg Tasty Baits Intent & Fish Base Mix (halas alapmix)
- 10 ml Liquid Blackcurrant (Feketeribizli aroma)
- 10 ml Liquid Muscatel (Szőlő aroma)
- 10 ml Liquid North-Sea Fish (Hal aroma)
- 30 m Amino Concentrate (aminosav koncentrátum)
- 60 ml Cornsteep Oil (kukoricacsíra-olaj)
- 30 g Betain (étvágygerjesztő)
- 200 g Őrölt pirosparika (csemege)
- 30 db tojás
Talán kijelenthetem, hogy a képsorok alapján sokakban felvetődnek a kérdések: Csak ennyi? Ilyen egyszerű? Igen, ilyen egyszerű. Remélem sokaknak segíteni tudtam, és ezután bátran belevágnak a bojlikészítésbe, majd horgászat közben elevenítik fel: „Igen, ezt múlt héten csináltuk!”