Ebben az epizódban egy igazi ínyencséget szeretnék nektek bemutatni, ami az M3 fantázia névre hallgat! Ráadásul ez a recept minden horgászszezonban eredményesen alkalmazható! Már hallom is a kérdést: „Mitől lesz ínyenc, ez a recept?”… attól, hogy két különböző alapmixből kell elkészíteni a masszát! De a két különböző masszából úgy kell golyókat formáznunk, hogy mindkét massza azonos arányban megtalálható legyen a bojliban anélkül, hogy összekevernénk őket. Ezzel most - ellentétben a golyók anyagával - benneteket biztosan megkevertelek! Nem is húzom tovább az időt, a bemutatómon keresztül azonnal, mindenki megértheti, miről is beszélek! Ismét tartsatok velem, és megint nem fogtok csalódni…
Kezdjük rögtön az említett recepttel, amely következőkből áll:
- 1 kg M3 Quest Base Mix (2 x 0,5 kg alapkeverék)
- 2 x 150 ml The Gold Treasure (speciális, kukorica illatú, oldódást elősegítő adalék)
- 2 x 150 ml szénsavmentes ásványvíz (2-4 órás oldódás) vagy 2 x 3 tojás (4-6 órás oldódás)
- 2 x 4 ml M3 Liquid Attract (vajkaramella ízű étvágyfokozó)
- 2 x 25 ml One Shot Complete Attract (komplett étvágyfokozó)
- 2 x 20 ml Omega Red Salmon Oil (vöröslazac olaj)
- 2 x fél kanál SBS Betain HCl (98 %-os tisztaságú, természetes étvágyfokozó)
- 2 x fél kanál The Edge Extract (Des Taylor titkos összetételű speciális kivonata)
Az első kérdés, hogy miért adtam meg minden adalékból kétegységnyi mennyiséget? Azért, mert az M3 Quest Base mix 2 x 0,5 kg alapmixből áll, mely külön-külön van becsomagolva! A kétféle keverék egyike vörös és fűszeres-halas ízű, a másik vajszínű és krémes magkeverék alapú. Ehhez a két mixhez külön-külön, de azonos mennyiségben adom hozzá az adalékokat!
Előveszek két edényt, majd először mindkettőbe a 150 ml Gold Treasure-t és a 150 ml ásványvizet öntöm bele. Ezután - az előző cikkekben bemutatott módon - adom hozzá az adalékokat a receptben feltüntettet mennyiségekben. Jól elkavarom, majd lassan elkezdem hozzáadagolni az alapmixet.
Eddig a pontig az előző részekben megszokott módon ment az elkészítés. De most jön a csavar!
A kompresszoros kinyomó pisztolynál annyi módosítást kell alkalmazni, hogy a pisztoly fejében található lyukak közül a két szélsőt (amin a hurkák távoznak) le kell zárnunk egy dugó segítségével! Miután megtettem a szükséges lépéseket, lássuk a különlegességet!
De nézzük csak meg közelebbről:
Az utolsó feladat, hogy tegyük a rollerre a hurkákat és görgessünk belőlük golyókat! Lássuk az így kapott bojlikat közelebbről:
Amennyiben 10 Celsius-foknál alacsonyabb hőmérsékletű vízben szeretnétek használni az M3-as bojlikat, ne Gold Treasure-rel és ásványvízzel, hanem egyszerűen tojással és kifőzve készítsétek el! Megdöbbentő, hogy már akkor is eredményes lesz az így kapott csali, amikor a hideg miatt még minden más bojli csődöt mond!
Ismét ne feledjétek, hogy egy jó bojli elkészítése mellett minden bojlis pontyhorgásznak figyelnie kell a halakkal való kíméletes bánásmódra! Catch and Release! Fogd meg és engedd vissza!
Azok számára, akiket kellően felcsigáztak a bojligyúrást bemutató kisfilmek, hatalmas meglepetésem van! Ha szeretnétek valamely receptet vagy SBS terméket kipróbálni, mindezt egyszeri, különlegesen kedvezményes ár mellett, akkor csak egy dolgot kell tennetek! Valamilyen szállítóeszközzel (busz, vonat, motor, autó, repülő, stráfkocsi) eljönni 2008. február 9-10-én szombaton vagy vasárnap (akár mindkét napra) Kiskunhalasra a Haldorádó Horgászcentrumba, ahol a kedvezményes árak mellett személyesen találkozhattok velünk (Kovács Zoltán, Bessenyei György, Filetóth Gergő). Élőben fogjuk bemutatni, hogyan készítjük a bojlikat, és közben azon leszünk, hogy válaszokat adjunk azokra a kérdéseitekre, melyekre még nem találtatok a cikkeimben!
De van még egy meglepetésem! A bojligyúrásról készült (és itt letölthető) 4 kisfilmem egy igényes kivitelű, magas minőségű DVD filmen is kiadásra kerül. Ezt megvásárolni azonban nem lehet! Ezt kizárólag ajándékba adjuk az SBS termékeket vásárló (és ezzel munkánkat) támogató horgászoknak. Ezt elsőként szintén Kiskunhalason tudom nektek átnyújtani!
Mindenkit szeretettel várunk!
A letölthető kisfilmben további hasznos információkat találhattok:
(X)
Kovács Zoltán
www.sbsbojli.hu
Fotók és videó: Takács Péter