Az előző írásban bemutattuk a MAX Carp team csapat tagjait, eredményeit és fogásait, melyeket idáig elértek. Most megmutatjuk azt is, hogy milyen csalikkal, aromákkal érték el ezt a hétköznapinak semmiképpen sem nevezhető teljesítményt! Ha Te is szeretnél ilyen fantasztikus fogásokkal gazdagodni, kattints tovább és ismerkedj meg a MAX carp termékekkel!
Effective bojli család
A gyártó egyetlen kész bojli családja, melyet hat különböző ízesítésben készül. Különlegessége, hogy egyik bojli sem önálló illatú, hanem mindegyik kevert aromával készül, így szaglással szinte lehetetlen beazonosítani a termékeket.
Baracuda (vörös garnélarák és fűszeres banán)
Red shrimp & spice banana - két íz kitűnő kombinációja garantálja az egész éves hatékonyságot. A banán erőteljes aromáját fahéjas illóolajjal társítottuk, ami még inkább különlegessé teszi a garnélarákkal való párosítást. A bojlit egyértelműen „univerzális” favorittá teszi a két meghatározó íz párosítása. Az eddigi nagyobb fogások Baracuda bojlival: Tonda Zedníček - 23,6 kg (pikkelyes), Vladimír Pazdera - 20,4 kg (pikkelyes).
Maxberry (édes eper és hal)
Sweet strawberry & dead fish - a remek kombináció egész éves hatékonyságot szavatol. Az érett, édes eper, áfonya, Talin, erőteljes halas aroma, fekete bors… gyilkos kombináció, amely Tonda Zedníček egyéni rekordját, egy 27,8 kilogrammos halát is adta.
Pacific (fermentált rák és zöldkagyló)
Fermented shellfish & green mussel - két íz kitűnő kombinációja garantálja az egész éves hatékonyságot. Az igazi „ínyencek” bojlija. A bojlit nagy mennyiségű halliszt és garnélaesszencia, tarisznyarák, kagyló kivonata és fekete bors illóolaj jellemzi. Remek választás kapitális pontyok elejtéséhez.
Squidka (tintahal és curry)
Good squid & curry sausage - két íz kitűnő kombinációja garantálja az egész éves hatékonyságot. SQUID, SQUID, SQUID… Az e bojlira kapó halak töltötték meg az utóbbi évek rekordlistáit, de ha a tintahal ízét kolbász és curry kivonattal bolondítjuk meg, akkor még hatékonyabb pontycsalit kapunk. Igen fogós hideg vízben is. Az a nézet, hogy a hideg vízben a gyümölcsös aromák a legjobbak, megbukott. A ponty is szívesen csámcsog „fűszeres tintahalat” télidőben…
Sunrise (mennyei ananász és rák kombinációja)
Heaven pineapple & snow crab - két íz kitűnő kombinációja garantálja az egész éves hatékonyságot. Az érett ananász természetes íze mágnesként vonzza a pontyokat. Ha ehhez még hozzávesszük a fekete borsot, hagymát és rákot „par excellence” bojlit kapunk… nincs az a ponty, amely ellenáll ennek az ínyencségnek!
Tornado (lazac, máj, pióca)
Salmon & liver & bleeder - három íz kitűnő kombinációja garantálja az egész éves hatékonyságot. Eredeti és nagyon specifikus kész bojli. Főzés után enzimfürdőben ázik, ennek köszönhetően a csalit a belőle kioldódó anyagok még kívánatosabb táplálékként hirdetik a halaknak. A lazac lehengerlő illata, a finom máj, valamint a vér elegye igazán egyedi, és mindezt még felerősíti az Asafoetida (ördöggyökér) illóolaj. Ehhez nincs mit hozzátenni. A neve pontosan jelzi a hatékonyságát!
Effective Pop Ups
A pop-up bojlik eredeti természetes alapanyagokból készült bojlik és folyékony adalékok összedolgozásával készülnek, szintetikus anyagok hozzáadása nélkül. Az úszó-lebegő hatást parafaőrlemény, finom garnélaliszt és tejfehérje (Lactal-pro) hozzáadása eredményezi. Ugyanazokat az alapanyagokat tartalmazzák, mint a fagyasztott bojlik, vagyis azokhoz hasonlóan hatékony, az óvatos pontyok ellen bevethető „fegyvert” jelentenek. A bojlikészítés utolsó előtti fázisában ezek a bojlik egy speciális fürdőbe kerülnek, amely olyan anyaggal itatja át a bojliszemeket, ami fokozza a pontyok táplálék utáni vágyát. Ezután az elkészült szemeket elektromos kemencében szárítjuk olyan keményre, hogy ellenálljon mind a fehérhalak állandó csipkedésének, mind a folyóvízi áramlatoknak. Bedobás után a bojliszemek mikroszkopikus pórusaiba víz kerül (ennek ellenére a szemek 48 órán keresztül minden gond nélkül lebegnek a vízben), ami lassan kimossa a bojliból az ízes táplálékszemcséket, ezzel az teljesen ellenállhatatlanná válik a pontyok számára. Akárcsak a süllyedő változat, ez is hat különböző ízesítésben készül, így minden helyzetre kínál megoldást.
Enzyme dip
Maximálisan hatékony mártogatós aroma. Alapját folyékony táplálék-kiegészítők, a legfinomabb ízesítők, esszenciális és enzimes anyagok adják. Könnyen átitatja a csalit, a vízben pedig fokozatosan (hosszan tartóan) oldódik ki a bojliból, így sokáig vonzza a halakat.
Felhasználása: A csalit áztassuk be az aromába, majd vegyük ki és hagyjuk megszáradni. A dip közben szépen beépül a csaliba. Tartsa hideg, sötét helyen, horgászat közben se hagyja a tűző napon! Gyermekektől elzárva tartandó! Mielőtt beáztatná a csalit, rázza vagy keverje fel a dipet!
Dry paste
Forradalmian új és eredeti csaliféleség. Az összes nálunk kapható bojlis mix legjobban feltuningolt változata, a legjobb esszenciális-, íz-, és táplálék-kiegészítő anyagokkal van megspékelve. A pasztaporból otthon vagy a tóparton gyúrjunk egy kis gombócot. Összekeverhetjük a hozzá illő Aktivátorral (pasztánk így a leghatásosabb „fegyver” lehet), vagy akár a tó vizével. Törekedjünk rá, hogy gombócunk állaga megfelelő legyen, amit a por és a folyékony összetevő 80% / 20%-os arányával érhetünk el legkönnyebben. A paszta oldódik! Az oldódás ideje nagymértékben függ az állagától, amelyet mi állíthatunk be! Használhatjuk oldódó bojli csaliként is!
Bojli mix
A bojlikeverékek összeállításakor olyan egyedülálló és csúcsminőségű alapanyagokat használunk, amelyek megfelelnek a modern „pontyos“ követelményeknek, pontosan idomulnak a halak természetes táplálékigényéhez. Vezető szakemberekkel együttműködve olyan különleges keverékeket sikerült létrehozni, amelyekben a tápérték tökéletes harmóniában van az ízekkel és illatokkal. Magától értetődő, hogy az összes felhasznált alapanyagot nagy körültekintéssel válogattuk ki, amelyek összetételükben a legjobban megfelelnek a halak, de főleg a pontyok biológiai igényeinek, ellentétben sok más cég termékeivel, ahol az összetétel leginkább a táphoz áll közel. Fontosnak tartjuk, hogy anyagaink ne csak vonzóak legyenek a pontyok számára, hanem hogy olyan bioaktív anyagokat is tartalmazzanak, amelyek serkentik egészséges fejlődésüket, növekedésüket, növelik vitalitásukat. A pontyot egy illatos golyócskával átverni nem túl nagy probléma, de a kifogott halról azért többet is érdemes tudni. Elsősorban a hal fizikai kondíciójára gondolunk, amelyet megfelelő etetőanyag használatával kifejezetten pozitívan tudunk befolyásolni.
Minden keveréket egy-egy konkrét típusú és karakterű vízre állítottuk össze. A speciális összetételnek köszönhetően egész évben sikeresen horgászhatunk! Hogy a keverékekben található enzimek hatását a lehető legjobban megnöveljük, minden egyes keverékhez kifejlesztettünk egy speciális aktivátort (ACTIVATOR FOR MIX), amelyet a keverékkel azonos néven forgalmazunk. Készítményeink aktív részei könnyen kioldódnak. A keverékeket úgy állítottuk össze, hogy plusz adalékok nélkül elérhető legyen velük a legjobb hatás (sőt, adalékok használatával esetleg még csökkenhet is fogósságuk!).
Keverékeink nagyon jó nedvszívó képességűek. E tulajdonságukat a bojlikészítés utolsó fázisában lehet a leginkább értékelni, ha belegondolunk, hogy milyen mennyiségű keverékre van szükség 1 kg jó minőségű bojli elkészítéséhez. A mixek eredeti csomagolásban kerülnek forgalomba, amely meggátolja az anyag nedvesedését, és a fény sem hatol át rajta, így nem romlik minősége.
1 kg száraz keveréket kb. 12-13 közepes tojással kell összekeverni. Száraz, fénytől védett helyen, gyermekektől elzárva tartandó!
Activator
Activator for mix a hasonló nevű keverékhez - de ki lehet próbálni akár más keverékekkel is! Összetéveszthetetlen, erős illatú aktivátorok, bennük a máj, a hús és a fűszerek koncentrált aromája nagy energiatartalmú adalékokkal párosul. Bármilyen évszakban, bármilyen horgászhelyen nyugodtan kísérletezhet vele. Ajánlott adagolás: 40-50 ml 1 kg bojlis keverékhez.
Fusion oil
Rendkívül jó minőségű olaj, amely figyelemreméltó energia- és vitaminforrást jelent a pontyok számára. Fontos alapanyaga minden bojlinak, de jó pellethez és kosaras keverékekbe is. Rengeteg jó minőségű olaj van a piacon, ezért mi alkotóelemeiben teljesen egyedülálló, a téli hónapokra szánt olajokat készítettünk. Kifejezetten a pontyok téli igényei szerint kifejlesztett olajokról van szó. Az összes zsírban oldódó vitamint tartalmazzák, illetve Omega-3 telítetlen zsírsavakat, ezek közül is a két legfontosabbat: EPA-t (eikozapentaénsav) és DHA-t (dokozahexaénsav), ami nagy mennyiségben fordul elő a halakban hideg vízben. Ajánlott adagolás: 10-40 ml 1kg bojlis keverékhez. Tárolja hideg, sötét helyen, gyermekektől elzárva! Használat előtt rázza fel!
Nutriment
Kínálatunkban a legjobb minőségű folyékony táplálék-kiegészítők találhatóak, melyeket bármilyen bojlis mixbe be lehet keverni, de dipelni is jó. Használatukkal jelentősen növelni lehet a csali vonzerejét, a pontyban erős „étel-érzést” fog kelteni. Ezek a folyékony anyagok az aminosavas kiegészítők új generációjába tartoznak. A lehető legnagyobb arányban tartalmaznak aminosavakat és peptideket, amelyeket többek között enzimes oltóanyaggal kezelt tejsavóból nyernek. Az így kapott anyag biológiai értéke a lehető legnagyobb, ami a benne található aminosavak lehető legjobb kihasználását eredményezi - minimális veszteségek mellett. Az elégséges aminosav-szint a szervezet pozitív nitrogén-mérlegének - ami serkenti a fehérjeszintézist - elengedhetetlen feltétele. A termék főleg tengeri élőlényekből készül, de alapanyagai a máj és a lép is. A pontyoknál az élelem szaglás alapon történő kiválasztása egyértelműen az élelem aminosav-tartalmára vezethető vissza, a pontyok ugyanis pozitívan reagálnak az alanin, valin és a glicin jelenlétére. Épp ezeknek az anyagoknak a legmagasabb a koncentrációja ezekben a folyadékokban.
A MAX Carp teljes palettáját és a 2010. évi újdonságokat, legelőször a 2010. február 5-7-én megrendezésre kerülő IV. Haldorádó Pontyhorgász Napokon mutatja be a cég magyarországi képviselete Kiskunhalason, a Haldorádó Centrumban, ahol ráadásul ezek 10% kedvezménnyel vásárolhatók majd meg. Ne hagyd ki!!!
(X)
Írta: Haskó Tamás (Carpjunior)
Fotó: Nagy Gábor