Lecsós dévérkeszeg

Lecsós dévérkeszeg

A lecsós halat nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Én egy könnyen elkészíthető, laktatós változatot ismertetek. Lehet egy darab nagyobb halból vagy több kisebből készíteni. Mindenki a saját ízlése szerint, a nagyobb halat egyben hagyhatja vagy patkó alakú szeletekre vághatja.

Hozzávalók

1db 50-60 dekás dévér vagy több kisebb hal
3-4 db paradicsom
3-4 db nagyobb zöldpaprika
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

zsír
kevés étolaj
paprikás vagy magyaros fűszerkeverék

Irdaljuk be a dévért mindkét oldalán, majd alaposan sózzuk meg
Szeleteljük fel a fokhagyma gerezdeket amilyen vékony szeletekre csak tudjuk
A fokhagyma szeleteket hosszában vágjuk ketté, és helyezzük el az irdalásokban
Aztán a paprikás vagy magyaros fűszerrel is szórjuk meg
Aki szereti, erős paprikát is őrölhet rá. Majd tegyük félre a halat, ha lehet hűtőszekrénybe, addig, amíg a lecsót elkészítjük
A lecsót a szokásos módon készítjük, megfonnyasztjuk a zsíron a hagymát és a paprikát, fűszerezzük és hozzáadjuk a paradicsomot, majd az egészet összepároljuk. Kicsit olajozzuk ki egy nagyobb tűzálló tál vagy tepsi alját és terítsünk rá az elkészült lecsóból
Helyezzük a lecsóágyra a hűtőszekrényből kivett halat
Merőkanállal szedjünk még lecsót a halra és helyezzük a tálat előmelegített sütőbe 15-20 percre. A sütőedényben is tálalhatjuk. Köretként vajas főtt burgonyát tálaljunk mellé
Product catalogue

Haldorádó
Cataloque

The Haldorádó 2025 product catalog has been published, turn to it!

Visit Cataloque
2021 Széchenyi napelem

10seconds until we redirecting you to the payment page.