Az ünnepi asztal dísze és legnemesebb étele (talán nem csak nekünk, horgászoknak) a hal. No de hol vannak már az ünnepek?! Már az új év napjait koptatjuk, de ettől függetlenül és némi leleményességgel bármikor ünnepi hangulatot varázsolhatunk a szürke hétköznapokba! Gondolom - velem együtt - már mindenkinek elvonási tünetei vannak, de azért van még remény ekkor is a halfogásra, és a zsákmány méltó feltálalására. A megszokottól eltérően most nem pontyos ételt, hanem töltött pisztrángot fogok bemutatni. Egy ízletes, igazi különlegességet tárok elétek lépésről lépésre, amit mindenki könnyedén el tud készíteni. Főként azoknak ajánlom, akik bár szeretnek újítani, nem akarnak teljesen eltérni a tradícióktól sem.
Első és legfontosabb lépés a halat megfogni. Erre kiváló helyszínnek bizonyult a Préri horgásztó, ami télen is meghorgászható: nyáron fürdőző tóként üzemelő tava télen sem fagy be, amibe most pisztrángokat telepítettek. A horgászatra vágyóknak télen sem kell lemondani kedvenc hobbijukról, mert még az első két kis tó is üzemel, amiben ponty, harcsa, busa és amur is fogható egész télen. (További részletek itt.)
Második lépés a hal feldolgozása:
Harmadik lépés a töltelék elkészítése:
Negyedik lépés a köret elkészítése:
Hercegnő burgonya:
- 500 g burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 kávéskanál só
- frissen reszelt szerecsendió
Írta: Kun Balázs (dever3)