A fagyasztó mélyén egy süllő hibernálódott. Jól megfért az unicumos üveggel, de tudtam, többre hivatott. Sokat gondolkodtam, milyen módon is áldozzuk fel a konyhai örömök oltárán. Én klasszikusan, egészben sütve is nagyon szeretem, de feleségem egy kollégájától kapott egy finomnak ígérkező receptet. Szeretem a megszokottól eltérő ízeket, így hagytam magam rábeszélni. Nem bántam meg. Kár, hogy az illatos Internet még (egyelőre) nem létezik, de aki kipróbálja ezt a receptet, az ízeken túl isteni illatokat is fog érezni. Télidőben pedig, mikor egyébként sem túl sok inger éri érzékszerveinket, felüdülés lehet egy finom halvacsora.
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg fogas
- 2 dl tejszín
- 40 dkg burgonya
- 1 csokor snidling
- 8 dkg vaj
- 15 dkg garnélarák
- 1 dl ( pl.Szent György hegyi) Olaszrizling
- 20 dkg barna csiperke
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl tej
A receptet lejegyezte, a fotókat készítette, mind megette: Polyák Csaba (csabio)