Nemrég ismét Lengyelországban jártam, ahol nagy hagyományai vannak a halfüstölés-nek és a füstölt halból készített ételeknek. Az egyik áruházban pazar kínálatot találtunk füstölt halakból, legalább 15 fajta hal feküdt a polcokon. Akárhányszor ebben az or-szágban járok, füstölt makrélát mindig viszek haza. Ezúttal is így tettem, és most ebből az alapanyagból készült egyszerű és nagyon finom halételt szeretnék közreadni.
A recept természetesen nem csak tengeri halból készíthető, bármely más hazai halfaj is nagy-szerű alapanyag.
Hozzávalók:
- 2 db füstölt makréla (kb. 40 dkg)
- 2 púpozott evőkanálnyi vaj
- só
- bors
- egy kanál mustár
- pirítós kenyér
- 2 kanál vörösbor-ecet
- 2 gerezd fokhagyma
Jó étvágyat!