Füstölt makréla pástétom

Füstölt makréla pástétom

Nemrég ismét Lengyelországban jártam, ahol nagy hagyományai vannak a halfüstölés-nek és a füstölt halból készített ételeknek. Az egyik áruházban pazar kínálatot találtunk füstölt halakból, legalább 15 fajta hal feküdt a polcokon. Akárhányszor ebben az or-szágban járok, füstölt makrélát mindig viszek haza. Ezúttal is így tettem, és most ebből az alapanyagból készült egyszerű és nagyon finom halételt szeretnék közreadni.

A recept természetesen nem csak tengeri halból készíthető, bármely más hazai halfaj is nagy-szerű alapanyag.

Hozzávalók:

  • 2 db füstölt makréla (kb. 40 dkg)
  • 2 púpozott evőkanálnyi vaj
  • bors
  • egy kanál mustár
  • pirítós kenyér
  • 2 kanál vörösbor-ecet
  • 2 gerezd fokhagyma

Az alapanyagok
Óvatosan, a has oldala felől nyissuk ketté a testet, emeljük ki a gerincet és távolítsuk el a bordákat
Fejtsük le a húst a bőrről, tegyük egy edénybe, és villával törjük össze
Adjunk a húshoz vajat…
… és dolgozzuk össze csomómentesre
Ízesítsük a masszát két kanálnyi vörösbor-ecettel
Ízlés szerint adjunk hozzá mustárt…
… fokhagymát, sót és borsot
Tegyük a kész pástétomot néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek összeér-jenek. Pirítsunk néhány szelet kenyeret, és a még meleg szeletekre kenjük rá a pástéto-mot
Friss paprikaszeletekkel díszítve tálaljuk

Jó étvágyat!

Product catalogue

Haldorádó
Cataloque

The Haldorádó 2025 product catalog has been published, turn to it!

Visit Cataloque
2021 Széchenyi napelem

10seconds until we redirecting you to the payment page.