A csuka remek sporthal, a végsőkig képes harcolni. Ez a vadság a húsában is felfedezhető, markáns, jellegzetes íze van. Édesapám kedvence a süllő, de ősszel egy sem akadt a horgára. Nem így a csukák. Egy 2 kiló körüli, októberi csukáját kellett egy kicsit megszelídíteni, bebizonyítva, hogy a csuka is nagyon finom tud lenni. Édesanyám egyik kedvenc receptjét vettük elő, amit ezúton osztok meg veletek.
Hozzávalók:
Egy szebb, 2 kg körüli csuka, 1,20 kg savanyú káposzta, 3 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, kevés pirospaprika, 2 dkg só, kevés törött bors, kevés majoránna, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 7 dkg liszt, 12 dkg zsír, 10 dkg lecsó.
Írta: Polyák Csaba
Fotók: Polyák Csaba