A sorozatom harmadik részében a profiknak és versenyzőknek szeretnék ötleteket, praktikákat bemutatni, hogyan lehet tovább gépesíteni, ezzel még gyorsabbá tenni a bojlikészítés menetét! Mindezt egy jól bevált és sokat bizonyított különleges versenyrecept elkészítése közben demonstrálom. Bár a professzionális szó hallatán lehet, sokan gondolják, hogy nem nekik szól az írás, de azok a profik, akik azt gondolják, hogy számukra nem lehet újat mutatni, tévednek! A kezdő és haladó színtű bojlikészítők figyelmét is felhívom, hogy nekik is útmutatás lehet ez az írás és a hozzátartozó kisfilm, hiszen megtudhatják, hová és meddig lehet eljutni a bojlikészítésben… Egy dolgot előre leszögezhetek: A bojlikészítésben a kreativitás határa a csillagos ég, legyen szó gépekről vagy új receptekről! :-)
A csomagolásban két különböző színű zacskó található. Az egyik mix a jól ismert M1 (fűszeres jellegű), a másik a Cream Seed (krémes-vajkaramellás jellegű). A bojlikészítés során 3 kg alapmixet (1,5 kilót az egyikből, 1,5 kilót a másikból) használtam fel, amelyből 4 kg mennyiségű bojli készül! Először a világos zacskó tartalmát keverjük be. A feltüntetett adatok 1,5 kg mixhez szükséges adalékanyagok mennyiségét tartalmazzák:
12 ml M3 Premium Liquid Attract
4,5 ml High Taste Liquid Sweetener
8 csepp N-butyric acid
40 ml Attractamino
1,5 evőkanál Betain HCl
3 evőkanál The Edge Extract
1,5 teáskanál Flavatract Savoury
Ugyanezeket az adalékanyagokat, és ugyanilyen mennyiségben keverjétek a sötét színű, M1 mixet tartalmazó zacskó tartalmához is, amelyből szintén 1,5 kilót használtam fel.
Első lépésként ki kell mérni mindkét mixből a szükséges mennyiséget, azaz 1,5-1,5 kg-ot!
A kihűlés után vagy fagyasszátok le, vagy néhány napon belül használjátok fel a bojlikat! De mielőtt lefagyasztanátok, egy-egy praktikát szeretnék nektek bemutatni az etetésre és a horogra szánt bojli fogósságának fagyasztás előtti tovább fokozására…
Bízom benne, hogy ismét sok hasznos tanácsot mutathattam be nektek és remélem, hogy találkozunk 2010. február 5-7-én Kiskunhalason a Pontyhorgász Napokon, ahol személyesen mutatom be a 2010-es újdonságokat, illetve - szokásunkhoz híven - bojligyúrási bemutatót tartunk minden nap. Azonkívül, hogy a helyszínen gyúrt bojliból, azok a látogatók, akik igénylik, ingyenes mintát kapnak és a 20%-os kedvezményes árakon felül, további ajándékokkal kedveskedünk a vásárlóknak! Találkozunk a Haldorádó Pontyshow-n!
Írta: Kovács Zoltán
www.sbsbojli.hu
Fotók: Koperveisz Sándor
Videó: Takács Péter