A löncshús csali

A löncshús csali

Az utóbbi időben egyre több helyen feltűnik a löncshús (luncheon meat) mint csali. Elsősorban a külföldi szakirodalomban bukkantam a széleskörű használatára, és azonnal én is kipróbáltam. Az eredmény meglepő volt, bodorka, kárász, törpeharcsa és ponty is jelentkezett visszaigazolva, hogy kedvükre való az efféle eleség. A cikkben a csali előkészítését és felkínálási módjait mutatom be.

A csali előkészítéséhez szükséges kellékek: tojásszeletelő, csalilyukasztók, konzervbontó és egy löncshús konzerv
Bontsuk fel a konzervet mindkét oldalán…
… hogy a tartalmát egy könnyed mozdulattal kitolhassuk az egyik végén
A tojásszeletelő húrjaival könnyedén egyenlő vastagságú szeleteket készíthetünk. Amennyiben ennél vastagabb szeletekre van szükségünk, akkor egy késsel kell a szeletelést elvégezni
Az elkészült szeletek
Válasszuk ki a megfelelő méretű csalilyukasztót. Az én készletem négyféle méretet tartalmaz, 11, 9, 7 és 5 mm-es átmérővel
Lyukasszuk ki az első löncshús pelletet
Hagyjuk benne a lyukasztóban az első darabot, és lyukasszunk még egyet!
A második lyukasztásra azért van szükség, hogy az első pelletet a második feltolja a lyukasztó nyitott részébe, ezáltal könnyen hozzáférhető és horogra tűzhető
A csalizásra kész hús


Felkínálási módok

Hagyományos módon, a horogra tűzve
Stonfo szilikonon, amelyre egy csalizőtű segítségével fűzhetjük fel
Stonfo pelletgyűrűben


Egy másik előkészítési mód

Áttörhetjük a húst törőszitával is
Áttörés után - a lyukasztással ellentétben - szabálytalan alakú kis löncshús darabkákat kapunk
A szitával „szeletelt” darab a horgon
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.