A vizsgaidőszaknak végén irány a vízpart! Mivel szívesen látogatom a környékbeli intenzíven telepített vizeket, úgy döntöttem, kipróbálom a már sokak által dicsért Akasztói Horgászparkot is. Egy nyári napsütötte délután látogattam el két barátommal egy kis horgászatra, melynek apropójaként sikerült letesztelnem a Fokhagymás Hal Oldódó pelletet. Ha kíváncsiak vagytok a történetemre, tartsatok velem! :)
A délelőtti teendőket elvégezve délben érkeztünk meg a kiszemelt horgászhelyre, s miután lecuccoltunk egy ideálisnak tűnő helyen, bele is vágtunk a munkába. Etetőanyagom alapját 1 kg Sensas Carpes, 1 kg Sensas Carpes Extra Grosse, 0,5 kg Maros mix pellet, 0,5 kg Haldorádó 2X Magmix és kb. fél liter csonti képezte.
Már lassan 2 éve használom nagy megelégedéssel a Shimano Alivio BX 420 matchbotomat, azonban ez akkor abban a helyzetben nem volt jó választás, de erről majd később…
Kezdetben 5 darab csontit tűztem a Gamakatsu 1310N típusú horgomra, majd repült is az úszó a kiszemelt helyre, kb. 35-40 méterre a parttól. Miután kellően megszívták magukat a nagyobb szemcsék, 25 egykezes alapozó gombócot lőttem az úszó köré.
Az első órát végigpróbáltam úgy, hogy folyamatosan váltogattam a csalijkat, azonban rá kellett jönnöm, hogy a nyárfapihék annyira megnehezítik a horgászatot, hogy le kellett cserélnem egy nagyobb gyűrűátmérőjű botra a felszerelést. Szerencsére délelőtt bepakoltam egy Spro Team Feeder 360MH botot, így sikerült megmenekülnöm a nap hátralevő részében a sok bosszúságtól.
Szeretem a vízparton összeállítani az időjárási körülményekhez mérten a felszerelésemet, így a kosár és a forgó után gyors rögzítésre került az előke és már mehetett is a vízbe.
Pontosan bedobtam az etetés helyére, majd kiakasztottam a klipszbe a zsinóromat és így pontosan meg tudtam horgászni a megetetett helyet.
A tényleges horgászat nagyjából 3 órakor kezdődött, kb. 20 perccel a bedobás után végre megmozdult a spicc. „Szikiponty a horgon!”, gondoltam magamban - és így is volt: egy 4,5 kilós ponttyal ajándékozott meg a víz.
Már a kezdetek óta figyelem és próbálgatom a különböző Haldorádó etetőanyagokat, csalikat, aromákat és kiemelkedően jó fogásokkal büszkélkedhetek e fogós csaliknak köszönhetően. Köszönjük, Haldorádó Team!
Természetesen minden kifogott halat mérlegelés és fotózás után visszaengedtünk.
Írta: Csonka Norbert Mihály (csonesz003)
Fotó: Ötvös Márton