A magyar békéshalas horgászkultúra szinte kizárólag a kukoricán alapul. A leleményes horgászok mindent kihoztak belőle, amit lehetett. A legtöbb horgászvízen azonban már a legcsábítóbban elkészített aranymazsolát is „unják” a halak. Azoknak a horgászoknak ajánlom ezt a cikket, akik nem hajlandók beletörődni a sikertelenségbe, és új, alternatív megoldásokat keresnek!
Néhány éve bukkant csupán fel Magyarországon, de újabb néhány éven belül - szinte biztosra veszem - a pellet lesz a kukorica után a második leggyakrabban használt szemes csalogatóanyag! A pellet sem csodaszer, de néhány apró műhelytitok birtokában csodálatos csalogatóanyaggá varázsolható. Ráadásul az apróbb-nagyobb granulátum szemekkel olyan dolgokat is elvégezhetünk, amit a kukoricával nem. Ezt az epizódot kizárólag két nagyon hatékony „pellet tuningolási” módszernek szánom. Számos alkalommal kipróbáltam már, és a hatás időnként döbbenetes volt (még versenyszerű körülmények között is!).

Ha van lehetőségünk néhány (2-4) egymást követő napon ugyanarra a helyre leülni, és kizárólag a rafinált módon előkészített pellettel etetni, a fogás szinte 100%! A szoktató etetés során a halak megismerik a számukra új, rendkívül tápláló, érdekes csemegét, és ha egyszer rákaptak… a hagyományos csalik a nyomába sem érnek!
Az etetésre szánt pellet előkészítése








Pelletpaszta készítése




