Tuna tuning – turbózd fel

Tuna tuning – turbózd fel

A CCMoore „csali konyhája” a mostani írásban részletes betekintés ad arról, hogy hogyan lehet elkészíteni egy igazán egyedi, személyre szabott és ütős csalit. Hogy miért van szükség erre? Mert egy szuper attraktív bojli bizonyítottan sok előnnyel jár.

Első körben szükség lesz egy kis trükkös bojli mixre, amelyet eddig más horgászok nem nagyon használtak az adott tavon. Ezzel máris óriási előnyben lehetsz a többi pontyozóval szemben, mivel a te csalid teljesen eltérő lesz, amely a pontyokat kíváncsivá teszi a népszerű vizeken. Mivel a rövid, „egy éjszakás” horgászatokon az ember csakis a maximumot akarja kihozni az adott időszakból, egy szuper attraktív bojlival lehetünk csak igazán eredményesek. Fantasztikus érzés, mikor azzal a csalival fogsz halat, amit te készítettél. Az egyedülállóan vonzó, felturbózott bojli nemcsak azért nagyszerű, mert te csináltad és ezáltal a kedvenceddé válik, hanem egy igazán fogós, minőségi mixből készítetted el néhány plusz extrával tuningolva.
Az elkészítés lépésről-lépésre megmutatja, hogyan készítsd el a csalit, ami készen áll a gyors horgászatokra:
A csali nagyon egyszerűen 1 kg Pacific Tuna bojli mixből készíthető el. Ami még szükséges lesz hozzá: 10 db közepes méretű, friss tojás, 50 g Garlic Powder (fokhagyma por koncentrátum) 40 ml Pacific Tuna Liquid Additive (tonhalas folyadék komplex), 60 ml Hot Chorizo Extract (fűszeres kolbász kivonat), 2 db edény, habverő, kanál, mérőpohár, kinyomó pisztoly, bojli roller, főzőedény.

Szerezd be az összes hozzávalót a „turbó” csalidhoz
Öntsd az 1 kg Pacific Tuna Base Mixet az egyik edénybe
Adj a mixhez 50 g Garlic Powdert
Keverd össze a száraz összetevőket
A másik edénybe törj 10 db közepes méretű tojást
Adj a tojáshoz 40 ml Pacific Tuna Additive folyadékot
Adj ehhez még 60 ml Hot Chorizo Extract adalékot
Keverd jól össze a folyékony összetevőket és a tojást
Óvatosan adagold a folyékony összetevőt a szárazhoz
Keverd jól össze, majd addig adagold hozzá a mixet, amíg egy jól kezelhető állagot kapsz
Formázd egy nagy tésztadarabbá
Pihentesd a tésztát félórára, mielőtt folytatnád
Adagold a tésztát a kinyomó pisztolyba és készítsd el a bojli hurkákat
Rollerozd le a hurkákat…
…. majd a bojlit öntsd egy rekeszbe
Főzd meg a bojlikat (mérettől függően 1-2 perc), és hagyd őket száradni

 

Ha kedvet kaptál, próbáld ki!
Eredményes horgászatot kíván a felturbózott Pacific Tuna bojlival a Pontycentrum csapata!

Írta: Czifra Antal

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.