A kender horgászati jelentőségét, úgy gondolom, nem kell hosszasan ecsetelni, helyette inkább a kender horgászati célra való előkészítését mutatnám be. A cikkben a folyamatot lépésről lépésre ecsetelem, néhány illusztráció segítségével.
A kender versenyhorgász célú felhasználása, azt hiszem, nem meglepő, hogy a ködös Albionból indult el. Mégsem az angolok voltak, akik a kendert először alkalmazták a halak, főleg a bodorka horogra csábításához. Belga menekültek vitték e magvakat magukkal Anglia földjére az I. világháború idején. Elsősorban a Temzéből fogták a méretes bodrikat. A két világháború közötti időszak között a kender népszerűsége egyre fokozódott, sőt a helyzet egészen odáig fajult, hogy eredményessége miatt egyes horgászvizeken megtiltották a használatát.
A kender főzése természetesen megoldható hagyományos módon is, egy kis fazékban. Azonban van ennél egy sokkal egyszerűbb megoldás, a termoszos puhítás. A módszer nem új keletű, a versenyhorgászok már évtizedek óta alkalmazzák. Lássuk először az eszközöket és a „termoszozás” folyamatát.








Tippek a kender használatához




