A nevezetes fesztivál programja az évek során egyre bővült. Ma már a kolbászkészítés mellett, kolbászgyúrásban is rendeznek versenyt, sőt már töltött káposzta főző verseny is bekerült a programba, valamint nem feledkezhetünk meg a száraz kolbászok versengéséről sem.
A verseny „eredménye” finoman kisütve a fesztivál látogatóinak tányérjára kerülhet!
A versenyeket helyi kézműves vásár kíséri, melyen nevezetes helyi termékek vásárolhatók, mint pl házi savanyúságok, mézek, sajtok, szörpök, fűszerpaprika, gombák, száraztészta, sütemények, de a prímet azért a csabai kolbász viszi. Természetesen nem maradhatnak el a népművészeti termékek, sem, valamint neves pincészetek és pálinka készítők is jelen vannak.
A gyermekek számára mindig különleges programokkal készülnek a szervezők, este pedig nevezetes vendég művészek gondoskodnak a felnőttek szórakoztatásáról.
Ez egy igazi, nevezetes gasztro fesztivál, érdemes összekapcsolni egy jó kis őszi pontyhorgászattal a békéscsabai Fás tavon. A szállásról ajánlatos időben gondoskodni, mert ilyenkor szinte kicsordul a nép a városból, de egy igazi fesztiválnak ilyen hangulata van!
Fás tó: