Immár túl vagyok a második szezonon, ami a harcsázást illeti szeretett vizemen, a Zsitván. Bőven volt részem izgalmakban, élményekben és kalandokban, így teljesen e nemes ragadozók és a módszer rabja lettem. A kezdeti sikereken felbuzdulva nagy elszántsággal, kíváncsisággal és most már némi rutinnal vetettem bele magam a következő horgászidénybe. Újfent számos éjszakát töltöttem a vízparton: a rossz idő, a viharok, a nullázások és egyéb kudarcok sem szeghették a kedvemet, ezért a kemény munka gyümölcse most is beérett.
Nagy pontyok, nagy távolságról… Ezzel a témával foglalkozó horgászfilmekkel és publikációkkal lassan Dunát lehetne rekeszteni. Mégis a legtöbb horgász fantáziáját megmozgatja ez a horgászstílus. Hiszen ki ne szeretne egyre nagyobbakat dobni és egyre nagyobb halakat fogni?! Megvallom őszintén, én magam is e népes táborba tartozom!
Talán az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, amelyet rendszeresen megkapok, hogy milyen csalit és etetést ajánlok hazánk legnagyobb vizére, a Balatonra. Jó érzéssel tölt el, hogy mennyi lelkes horgásztársamnak álma a Balatonon nagy pontyot fogni, és még nagyobb öröm, ha esetleg ennek megvalósulásához egy picit is hozzá tudok járulni néhány tanáccsal, ötlettel. Ebben az írásomban a csalikkal kapcsolatban szerzett tapasztalataimat igyekszem összeszedni, és ha csak egy olvasónak tudok ezzel a néhány sorral segíteni, akkor már megérte! Tavaly már megjelent egy ilyen cikkem, ez annak az újratöltött, felfrissített változata. Mivel folyamatosan dolgozunk új csalikon és a jót lehet még jobbá tenni, idejét láttam újra „tollat" ragadni ezzel a témával kapcsolatban. Lássuk a csalikat, amelyeken oly sokat dolgoztunk tavaly óta, és amelyekkel az utóbbi időben eredményes voltam, voltunk a magyar tengeren!
A SpéciAdditive adalékok nem csak mesterséges folyékony aromák, hanem olyan természetes, növényi és állati eredetű kivonatok is megtalálhatók közöttük, amelyeket bizonyítottan szeretnek a pontyok, és amelyek egyértelmű jó hatással vannak táplálkozásukra. A lehűlt vízben is jól oldódnak, és olyan nyomelemeket, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak, amelyekben a pontyok jellemzően hiányt szenvednek, ezért ezek zamata számukra kívánatos falatok ígéretét jelzi. Használható etetőanyagok, vagy stick mixek ízesítésére, de alkalmas pelletek, magvak, bojlik csalogatóhatásának a fokozására is.
A következő változatokban kapható: Kukoricatej, Fokhagyma kivonat, Csípős paprika kivonat, Folyékony máj, Halolaj Complex, Szúnyoglárva kivonat, Fűszeres vörös máj, Mangó kivonat, Folyékony Sajt, Epres Joghurt, Kiwi, Csípős Barack és Melasz Tüzes Szilva
SpéciAdditive - Csípős Barack és Melasz Tüzes Szilva
2024-től került forgalomba a Csípős Barack és a Melasz Tüzes Szilva. Közös tulajdonságuk, rettentően csípnek, a chilipaprika kivonatnak köszönhetően. Az alap ízük kellemesen édes, nagyon vonzó a pontyok és amurok számára.
Mindkettőt főtt tigrismogyorók ízesítése során használtuk a leghatékonyabban. A megfőtt, lassan hűlő magvakra ráöntve, összekeverve, szinte ráolvadnak a magokra. Vízbe kerülve olyan íz és aromafelhőt jön így létre, amely sokkal fogósabbá teszi azokat. Nyári csatornahorgászatok során verhetetlen ez a két adalék!
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A SpéciAdditive adalékok nem csak mesterséges folyékony aromák, hanem olyan természetes, növényi és állati eredetű kivonatok is megtalálhatók közöttük, amelyeket bizonyítottan szeretnek a pontyok, és amelyek egyértelmű jó hatással vannak táplálkozásukra. A lehűlt vízben is jól oldódnak, és olyan nyomelemeket, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak, amelyekben a pontyok jellemzően hiányt szenvednek, ezért ezek zamata számukra kívánatos falatok ígéretét jelzi. Használható etetőanyagok, vagy stick mixek ízesítésére, de alkalmas pelletek, magvak, bojlik csalogatóhatásának a fokozására is.
A következő változatokban kapható: Kukoricatej, Fokhagyma kivonat, Csípős paprika kivonat, Folyékony máj, Halolaj Complex, Szúnyoglárva kivonat, Fűszeres vörös máj, Mangó kivonat, Folyékony Sajt, Epres Joghurt, Kiwi, Csípős Barack és Melasz Tüzes Szilva
SpéciAdditive - Csípős Barack és Melasz Tüzes Szilva
2024-től került forgalomba a Csípős Barack és a Melasz Tüzes Szilva. Közös tulajdonságuk, rettentően csípnek, a chilipaprika kivonatnak köszönhetően. Az alap ízük kellemesen édes, nagyon vonzó a pontyok és amurok számára.
Mindkettőt főtt tigrismogyorók ízesítése során használtuk a leghatékonyabban. A megfőtt, lassan hűlő magvakra ráöntve, összekeverve, szinte ráolvadnak a magokra. Vízbe kerülve olyan íz és aromafelhőt jön így létre, amely sokkal fogósabbá teszi azokat. Nyári csatornahorgászatok során verhetetlen ez a két adalék!
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.