Gyakran tapasztaltam már, hogy olyan tavakon, ahol elsősorban method módszerrel vagy más pontyos technikával horgásznak, ott a por állagú etetőanyagok, sőt, még az élő csali sincs olyan hatással a bajszosokra, mint a micro pellet. Nyáron, melegebb víz esetében ezt ki lehet váltani csemegekukoricával, de ilyenkor, tavasszal attól még túlságosan gyorsan eltelnének a halak. Így aztán nincs más lehetőségünk, ha ilyen helyzetben pontyot szeretnénk fogni, akkor az open end kosarakat is pellettel kell megtölteni.
A TORNADO Feeder botcsalád a legszélesebb körű felhasználhatóságot és kínálatot biztosítja a By Döme TEAM FEEDER botok között. A jelenkori feederhorgászat már rendkívül szerteágazó, így lehetetlen egyetlen bottal minden vízterületen helytállni, illetve minden módszert megfelelően kivitelezni. Nos, ebben a szortimentben garantáltan minden körülményhez, valamint technikához megtalálható a megfelelő pálca, legyen szó partközeli finom ponty- vagy keszeghorgászatról, csónakos feederezésről, methodozásról, távdobásról, valamint akár kapitális pontyok, amurok fárasztásáról, vagy épp folyóvizek kőkemény terepeinek a horgászatáról.
A különböző típusú és felhasználású lámpák a mindennapi életünk részét képezik. Noha nem létkérdés, rengeteg háztartásban található valamilyen akkumulátoros vagy elemmel működő lámpa is, legyen az fejre való, kézben fogható vagy függeszthető. Azonban mindig akadnak olyanok, akiknek szüksége van újabb lámpára. Ezek között rendkívül széles a választék kivitelben, árban és minőségben egyaránt. Ez az írás elsősorban a fejlámpákra koncentrál, de nem csak ezeket mutatja be. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen lámpákkal bővítettük kínálatunkat, akkor olvass tovább!
Piros színű, apró méretű csontkukac, amelyet főleg a versenyhorgászok használnak nagy előszeretettel, de mára a hétköznapi horgászatok során is gyakorta nélkülözhetetlen. Más fajta légyből és más gyártástechnológiával készül, mint a csontkukac. Lassabban bábozódik be, még szívósabb, tovább bírja. Fogóssága gyakorta a csonti fogósságát is felülmúlja. Rendkívül mozgékony és más ízű, mint a hagyományos csalik. Rikító piros színe pedig nagyon vonzó a halak számára. Főként a keszegfélék horgászata során vált be. A legkisebb rendelhető mennyiség pinkiből 100 g, amely kb 1,7 deciliter.
Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC
Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig
Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a pinki egy légmentesen lezárt zacskóban, valamint egy papírdobozban található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt zacskót azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött pinkik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a pinkit, miért kell így szállítani? A pinkik a csontkukachoz hasonlóan, a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.
Az élőanyag szállításáért nem tudunk felelősséget vállalni!
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
Piros színű, apró méretű csontkukac, amelyet főleg a versenyhorgászok használnak nagy előszeretettel, de mára a hétköznapi horgászatok során is gyakorta nélkülözhetetlen. Más fajta légyből és más gyártástechnológiával készül, mint a csontkukac. Lassabban bábozódik be, még szívósabb, tovább bírja. Fogóssága gyakorta a csonti fogósságát is felülmúlja. Rendkívül mozgékony és más ízű, mint a hagyományos csalik. Rikító piros színe pedig nagyon vonzó a halak számára. Főként a keszegfélék horgászata során vált be. A legkisebb rendelhető mennyiség pinkiből 100 g, amely kb 1,7 deciliter.
Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC
Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig
Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a pinki egy légmentesen lezárt zacskóban, valamint egy papírdobozban található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt zacskót azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött pinkik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a pinkit, miért kell így szállítani? A pinkik a csontkukachoz hasonlóan, a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.
Az élőanyag szállításáért nem tudunk felelősséget vállalni!
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.