Az ünnepnapi horgászatoknak van egyfajta varázsa, az ember mindig vár valami nagy durranást. Bevallom, párszor nekem is sikerült szép élményekre szert tennem az év utolsó napjaiban, valamiért pont az ilyen napokon fogadott kegyeibe szeretett Zsitvám.
Az év minden hónapjában sikerült már pontyot fognom a Dunán, de januárban eddig még nem jártam sikerrel. Elhatároztam, hogy legyen bármilyen zord is az időjárás, nem érdekel, MOST mindent beleadok, mindent megteszek azért, hogy végre szeretett folyómból ekkor is pontyot foghassak!
A hideg és zord januárban sikerült néhány keszeget és pontyot kivarázsolnom az egyesületi tóból. Embert próbáló időjárás ide vagy oda, csak nem nyughattam, nagy késztetést éreztem, hogy valamirevaló eredményt érjek el egy vadabb jellegű vízterületen is, nagy kedvencemen, a Zsitván.
A szelektív ponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb csalifajtája a tigrismogyoró, amely egyre népszerűbb, egyre többen használják hazánkban is. Mi sikerének titka? A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a kemény, viszonylag nagy: 8-15 mm átmérőjű szemeket csak végső esetben fogyasztják el az apró fehérhalak és törpeharcsák, így esélyünk hatványozottan nő - ha ezzel etetünk - a termetesebb halak megérkezésére. Ugyanis a leggyakoribb probléma, hogy mire megérkeznének a nagyobb példányok, már csak az üres placc fogadja őket, az meg nem túl vonzó... A tigrismogyoró fogósságának titka a magas, természetes cukorszint. Aki még nem kóstolta, annak érdemes megízlelni, meghökkenve tapasztalja majd, hogy milyen finom. Kellemes édes íze mellett 25% körüli fehérjetartalommal rendelkezik és értékes vitaminforrásként is szolgál. Spanyolországban nagyon sokféle módon elkészített tigrismogyoró alapú terméket hoznak forgalomba emberi fogyasztásra, a halaknak pedig csak akkor jut, ha marad...:) A mi alapanyagunk is az egyik legnagyobb spanyol termelőtől származik, amelyet idehaza megfőzünk és a legfogósabb aromákkal tovább ízesítünk. (Bár kapható natúr, ízesítés nélküli változatban is.) Legyen szó szoktató etetésről vagy csalizásról, mindenképpen érdemes kipróbálni, akár más magvakkal, vagy bojlival is keverve. A zacskó felbontása után 2-3 napon belül el kell azt használni, ha esetleg marad, akkor azt hűtőben tárolva még később is felhasználhatjuk.
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A szelektív ponty- és amurhorgászat egyik leghatékonyabb csalifajtája a tigrismogyoró, amely egyre népszerűbb, egyre többen használják hazánkban is. Mi sikerének titka? A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a kemény, viszonylag nagy: 8-15 mm átmérőjű szemeket csak végső esetben fogyasztják el az apró fehérhalak és törpeharcsák, így esélyünk hatványozottan nő - ha ezzel etetünk - a termetesebb halak megérkezésére. Ugyanis a leggyakoribb probléma, hogy mire megérkeznének a nagyobb példányok, már csak az üres placc fogadja őket, az meg nem túl vonzó... A tigrismogyoró fogósságának titka a magas, természetes cukorszint. Aki még nem kóstolta, annak érdemes megízlelni, meghökkenve tapasztalja majd, hogy milyen finom. Kellemes édes íze mellett 25% körüli fehérjetartalommal rendelkezik és értékes vitaminforrásként is szolgál. Spanyolországban nagyon sokféle módon elkészített tigrismogyoró alapú terméket hoznak forgalomba emberi fogyasztásra, a halaknak pedig csak akkor jut, ha marad...:) A mi alapanyagunk is az egyik legnagyobb spanyol termelőtől származik, amelyet idehaza megfőzünk és a legfogósabb aromákkal tovább ízesítünk. (Bár kapható natúr, ízesítés nélküli változatban is.) Legyen szó szoktató etetésről vagy csalizásról, mindenképpen érdemes kipróbálni, akár más magvakkal, vagy bojlival is keverve. A zacskó felbontása után 2-3 napon belül el kell azt használni, ha esetleg marad, akkor azt hűtőben tárolva még később is felhasználhatjuk.
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.