Mi, magyar horgászok abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy rengeteg jó víz közül válogathatunk, ha pecázhatnékunk támad. Mára már nemcsak azt tudjuk megválasztani, hogy a közelünkben lévő tavakra vagy az ország másik felére menjünk-e, hanem azt is, milyen halat szeretnénk fogni. Sőt! Ha megvan, hogy milyen halfajra horgásznánk, arra is van lehetőség, hogy eldöntsük, abból mekkorát szeretnénk megfogni. Mint manapság mindent, úgy ezt is mi magunk választhatjuk meg, ami – valljuk meg őszintén! –, jelentősen megkönnyíti a dolgunkat.
Az utóbbi évek szerintem legsikeresebb módszere a PVA bages, vagyis PVA tasakos horgászat, amit sokféleképpen meg lehet valósítani. Most megmutatom, én hogyan alkalmazom sikerrel.
Elsiklott felettünk a tél, és egy újabb évszak veszi kezdetét. Egy új, talán csodásabb, vidámabb év, évszak vár ránk. De ezt csak remélni tudjuk, reménnyel és hittel vágunk neki mindennapi teendőinknek. A nap első melegebb sugarai simogatják arcom, a barka érzi, hogy áthaladt fejünk felett a „télkirály” és a „napkirályé” lesz a főszerep, így rügyei megfakadva ékesítik a rét pompáját. A hóvirág sem tétlenkedik és máris szirmait engedi szét a hideg földből kibújva.
A tigrismogyoró egy olyan csalogatóanyag, ami kiváló ponty és amur csemege, meglehetősen jó szelektáló hatással, melyet imádnak a halak. A bojlis etetések tökéletes kiegészítője lehet, de akár csaliként is érdemes felkínálni. Felhasználás előtt, célszerű ezt 24 órára beáztatni, utána lassú tűzön megfőzni. A tigrismogyoróban nagy mennyiségben található keményítő, amely különböző, egymással kémiai kötésben lévő cukormolekulákból áll. Ezeket a kötéseket a főzéssel felbontjuk, így a keményítő az egységnyi cukor építőelemeire hullik. Ekkor az edényben egy sűrűbb folyadékot látunk, ez nem más, mint a nagyon sok cukrot tartalmazó glükóz szirup. A tigrismogyoró a főzés során a korábban töpörödött szemekből a háromszorosukra dagadnak és így is édeskés lesz, amit imádnak a pontyok és az amurok! A szemek mérete 8-12 mm
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A tigrismogyoró egy olyan csalogatóanyag, ami kiváló ponty és amur csemege, meglehetősen jó szelektáló hatással, melyet imádnak a halak. A bojlis etetések tökéletes kiegészítője lehet, de akár csaliként is érdemes felkínálni. Felhasználás előtt, célszerű ezt 24 órára beáztatni, utána lassú tűzön megfőzni. A tigrismogyoróban nagy mennyiségben található keményítő, amely különböző, egymással kémiai kötésben lévő cukormolekulákból áll. Ezeket a kötéseket a főzéssel felbontjuk, így a keményítő az egységnyi cukor építőelemeire hullik. Ekkor az edényben egy sűrűbb folyadékot látunk, ez nem más, mint a nagyon sok cukrot tartalmazó glükóz szirup. A tigrismogyoró a főzés során a korábban töpörödött szemekből a háromszorosukra dagadnak és így is édeskés lesz, amit imádnak a pontyok és az amurok! A szemek mérete 8-12 mm
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.