Újra körbeért a sorozat, ismét rajtam a sor, hogy válaszokat és néhány hasznos tippet adjak az érdeklődő horgászoknak. Igyekeztem ezúttal is érdekes témákat kigyűjteni a postaládából, amelyek egyben aktuálisak is az előttünk álló időszakra, illetve remélhetőleg minél többetek számára kapóra jönnek majd! Nézzük, melyek ezek!
Úgy gondolom, hogy bármelyik horgásztársam szívét megdobogtatja egy-egy kapitális méretű hal megfogása, legyen szó békés vagy akár ragadozó halról…
Mint azt az előző részekben láthattuk, télen a jó minőségű thermo ruházat és a meleg lábbeli szerepe meghatározó, és valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal sem, hogy először végtagjaink és a fejünk kezd el fázni, ha nem védjük megfelelően. Épp ezért legalább ennyire fontos szerep jut a kesztyűnek, a zokninak és a sapkának is. Nézzük hát, milyen kiegészítők közül válogathatunk!
A tigrismogyoró egy olyan csalogatóanyag, ami kiváló ponty és amur csemege, meglehetősen jó szelektáló hatással, melyet imádnak a halak. A bojlis etetések tökéletes kiegészítője lehet, de akár csaliként is érdemes felkínálni. Felhasználás előtt, célszerű ezt 24 órára beáztatni, utána lassú tűzön megfőzni. A tigrismogyoróban nagy mennyiségben található keményítő, amely különböző, egymással kémiai kötésben lévő cukormolekulákból áll. Ezeket a kötéseket a főzéssel felbontjuk, így a keményítő az egységnyi cukor építőelemeire hullik. Ekkor az edényben egy sűrűbb folyadékot látunk, ez nem más, mint a nagyon sok cukrot tartalmazó glükóz szirup. A tigrismogyoró a főzés során a korábban töpörödött szemekből a háromszorosukra dagadnak és így is édeskés lesz, amit imádnak a pontyok és az amurok! A szemek mérete 8-12 mm
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A tigrismogyoró egy olyan csalogatóanyag, ami kiváló ponty és amur csemege, meglehetősen jó szelektáló hatással, melyet imádnak a halak. A bojlis etetések tökéletes kiegészítője lehet, de akár csaliként is érdemes felkínálni. Felhasználás előtt, célszerű ezt 24 órára beáztatni, utána lassú tűzön megfőzni. A tigrismogyoróban nagy mennyiségben található keményítő, amely különböző, egymással kémiai kötésben lévő cukormolekulákból áll. Ezeket a kötéseket a főzéssel felbontjuk, így a keményítő az egységnyi cukor építőelemeire hullik. Ekkor az edényben egy sűrűbb folyadékot látunk, ez nem más, mint a nagyon sok cukrot tartalmazó glükóz szirup. A tigrismogyoró a főzés során a korábban töpörödött szemekből a háromszorosukra dagadnak és így is édeskés lesz, amit imádnak a pontyok és az amurok! A szemek mérete 8-12 mm
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.