A tavasz berúgta az ajtót, elérkezett az év számomra kedvenc része! Már több eredményes túrát is magam mögött tudhatok, amelyekről a jövőben részletesen beszámolok. Örömmel tapasztalom, hogy másoknak is elkezdődött a szezon, ugyanis sok érdekes kérdést kapok, és számos szép fogást látni nap, mint nap. Lássuk, mely kérdéseket választottam most megválaszolásra!
Mi, magyar horgászok abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy rengeteg jó víz közül válogathatunk, ha pecázhatnékunk támad. Mára már nemcsak azt tudjuk megválasztani, hogy a közelünkben lévő tavakra vagy az ország másik felére menjünk-e, hanem azt is, milyen halat szeretnénk fogni. Sőt! Ha megvan, hogy milyen halfajra horgásznánk, arra is van lehetőség, hogy eldöntsük, abból mekkorát szeretnénk megfogni. Mint manapság mindent, úgy ezt is mi magunk választhatjuk meg, ami – valljuk meg őszintén! –, jelentősen megkönnyíti a dolgunkat.
Az utóbbi évek szerintem legsikeresebb módszere a PVA bages, vagyis PVA tasakos horgászat, amit sokféleképpen meg lehet valósítani. Most megmutatom, én hogyan alkalmazom sikerrel.
A kukorica a hazai pontyhorgászat legmeghatározóbb alapanyaga. Rengeteg etetőanyag alapja, ám főzve, önmagában is hatásos. Évtizedek óta használják a ponty takarmányozására, így megszokott tápláléka legkedveltebb halunknak. A főtt kukorica a hosszabb horgásztúrák megalapozásában játszik fontos szerepet, hiszen egy jól felépített alapozó etetéssel hosszú időre beállíthatjuk a pontyokat horgászhelyünkre. Kedvelt eledele még az amurnak is, mely igen tekintélyes mennyiséget tud „felporszívózni”, ha tehát célhalunk ez a növényevő hal, akkor az etetés mennyiségét jelentősen növelni kell! Etetőanyaghoz keverve is hatásos lehet, főleg, ha az apróhalak jelenlétét szeretnénk csökkenteni az etetésünkön. Ez esetben 20-30 % az ajánlott keverési arány. A szemes-főtt kukorica bejuttatására szolgálhat még a csúzli, a spomb, az etetőrakéta vagy az etetőcsésze is!
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A kukorica a hazai pontyhorgászat legmeghatározóbb alapanyaga. Rengeteg etetőanyag alapja, ám főzve, önmagában is hatásos. Évtizedek óta használják a ponty takarmányozására, így megszokott tápláléka legkedveltebb halunknak. A főtt kukorica a hosszabb horgásztúrák megalapozásában játszik fontos szerepet, hiszen egy jól felépített alapozó etetéssel hosszú időre beállíthatjuk a pontyokat horgászhelyünkre. Kedvelt eledele még az amurnak is, mely igen tekintélyes mennyiséget tud „felporszívózni”, ha tehát célhalunk ez a növényevő hal, akkor az etetés mennyiségét jelentősen növelni kell! Etetőanyaghoz keverve is hatásos lehet, főleg, ha az apróhalak jelenlétét szeretnénk csökkenteni az etetésünkön. Ez esetben 20-30 % az ajánlott keverési arány. A szemes-főtt kukorica bejuttatására szolgálhat még a csúzli, a spomb, az etetőrakéta vagy az etetőcsésze is!
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.